Boek | Klarenstraat

13 juli 2017

Twee jaar geleden ontstond het plan om een uitgave te maken rond de bijzondere, inmiddels Gouden Aap-winnende “klusflat” Klarenstraat.
DIY Klarenstraat, Zelfbouw en de herontdekking van de portiekflat vertelt het verhaal van een portiekflat die in de verkoop kwam en is aangekocht en vernieuwd door de aspirant eigenaren.
Het boek behandeld alle aspecten van de transformatie: architectonisch, sociaal, financieel, planologisch en project technisch. Iedereen komt aan het woord: de corporatie die Klarenstraat verkocht, de kopers en de professionals.

Kernredactie
Met een kleine kernredactie (Rufus de Vries, (fotograaf), Patricia van Ulzen (kunst- en cultuurhistorisch onderzoeker en auteur) hebben we hard aan gewerkt aan het concept en het het verhaal. We hebben het geld bij elkaar gekregen en Jap Sam geeft het uit.

Redactieraad
Initiatiefnemers project Klarenstraat: Arjan Gooijer (Vanschagen Architecten), Frans van Hulten en Maaike Schravesande (Urbannerdam).
Auteurs: Sander Gelinck, Arjan Gooijer, Frans van Hulten, Vincent van Rossem, Maaike Schravesande, Patricia van Ulzen en Simea Knip.

Mogelijk gemaakt door
Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie, Van Eesteren-Fluck & Van Lohuizen Stichting, Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Nieuw West, Provincie Noord-Holland, Urbannerdam, Vanschagen Architecten, Coffeemania & crowdfunding

Uitgegeven door
uitgeverij Jap Sam