boek | Als een beeld ‘ik’ zegt…

06 februari 2015

Anke Coumans, lector Image in Context, aan de Hanzehogeschool Groningen promoveerde met haar proefschrift ‘Als een beeld ‘ik’ zegt…’.

Ze behandelt in haar proefschrift drie grote lijnen: Beeldcultuur in de 21e eeuw, de semiotiek van het stilstaande beeld en de theorie en strategie van het dialogische betekenisvormingsproces van het publieke beeld. Uiteindelijk beantwoord ze de vraag: wat is het interessantste beeld? Wat beklijft het best en wat zet de kijker aan tot ‘meedoen’. Een beeld dat op een directe manier ons verteld wat we moeten weten, of een dialogisch beeld dat vragen oproept, niet direct duidelijk is, onderwerpen in context plaatst.

 

Product_Als-een-beeld-ik-zegt-2

Product_Als-een-beeld-ik-zegt-4Product_Als-een-beeld-ik-zegt-5Product_Als-een-beeld-ik-zegt-6Product_Als-een-beeld-ik-zegt-3