innoveren als kernkwaliteit | ABT

03 augustus 2015

Al 60 jaar lang innoveert ABT bouwtechnieken, -constructies en bouwmanagement

In de traditie van ABT om jubilea met een boek te vieren ontwikkelden we samen met Ed Melet en de mensen van ABT het boek ‘Bouwen aan ambities’. Gedurende een jaar werkten we nauw samen aan het concept en de inhoud. Het was de eerste kennismaking met een bedrijf dat innovatie in haar DNA heeft.

ordenen en kiezen

De hoeveelheid materiaal was zo overweldigend dat de eerste opdracht was om orde te scheppen. Redactie voeren over de enorme diversiteit was de volgende stap. Duizenden bouwplaatsfoto’s, technische tekeningen, artist impressies, eindwerkfoto’s etc. moesten allemaal tot een verhaal gesmeed worden. Dit proces voedde uiteindelijk het idee om het boek in twee delen uiteen te laten vallen. Een emotioneel en visionair projectoverstijgend deel kijkt vooruit naar 2020. Deel twee bevat een technische catalogus boordevol met aansprekende projecten die blijk geven van alle kernwaarden die ABT nastreeft.

mission statement

Het boek evolueerde in een mission statement. Een document waar de identiteit van het bedrijf kernachtig en scherp omschreven werd vastgelegd. De doorontwikkeling van dit statement kreeg vorm in de nieuwsbrief die in de vorm van een magazine twee keer per jaar wordt aangeboden. In het hart ervan elke keer een affiche met een opvallend project dat het afgelopen half jaar gerealiseerd is.

uitbouwen van de visuele identiteit

Op dit moment werken we aan het vernieuwen van de huisstijl. Het logo is gebleven, de context is verandert. Het toegevoegde beeldmerk (afgeleid van de gevel van ‘Rozet’ te Arnhem) wordt inmiddels in strak geregisseerde vormen op diverse uitingen gebruikt.
Ook de nieuwe website, gebouwd door Black Rooster, wordt opgebouwd met elementen uit de nieuwe huisstijl. De visuele identiteit wordt opnieuw duurzaam.

———————–

De vernieuwde ABT-huisstijl krijgt steeds meer invulling en toepassingen. Een wens om het ontwerp proces van opdracht tot voorstel in beeld te brengen leidde tot een goed leesbare infographic in de stijl van ABT.

ABT Ontwerpcheck_infographic_3